Szlalom

 

Mi is az a szlalom?

Törékeny, keskeny szlalom K-1-ben ülsz, egy verseny rajtjánál, alattad 40 köbméter víz száguld lefelé másodpercenként, a folyómeder nem több mint 4 méter széles. A víz morajló hangjából mit sem hallasz, semmi más nem számít csak az a 22 kapu, ami az első zúgó után vár rád, és melyeket a lehető leggyorsabban, anélkül, hogy hozzáérnél, teljesíteni kell. 

5 rövid sípszó, az 5. után rajt. Az első 6 kapu kombinációja olyan nehéz, hogy mire túlvagy rajta alkarod a bedurranás határán van. A hatodik kaput még el sem hagytad, de már a hetedikre koncentrálsz. A tét óriási nem lehet hibázni. Most jön a pálya legnehezebb szakasza, hatalmas zúgó, csak egy kis hiba, és a több hónapos edzésmunka oda. Ezen is túl vagy, és a pálya nagyobb részén is, egyelőre érintőhiba nélkül. 

Ahogy a pálya alsó részéhez érsz karod egyre fáradtabb, előző nap, amikor végigsétáltál a pálya mellett jól memorizáltad a kapukat és tudod, még hátravan egy-két nagyon nehéz kombináció. Próbálsz koncentrálni és közben tiszta erőből evezel, gondolatod már jóval túljár az aktuális kapun, muszáj a tökéletes vonalon maradni, vízhenger nem lassíthatja a hajót. 

Már majdnem a végénél vagy, karjaid úgy bedurrantak, hogy a lapátot is alig tudod tartani, koncentrálni kell, az utolsó kapu ez, már látszik a cél felirat, csak a vízre kell odafigyelni, még egy sprint és beértél...  

  

 

Forrás:  www.mkksz.hu